Pages

Followers

Sunday, December 9, 2012

Dah masuk 29 minggu ^^

Bismillah..

As salam...lama tak share pasal pregnancy.
Alhamdulillah..Sekarang ni baby ummi da masuk 29 minggu..mknanya da 7bulan 1minggu..dah tak lama lagi la..huhu..perut pulak comel je memboyot sb ummi baby ni kecik je orangnya..kalo before pregnant, size xs gitu..hehe (perasan plak...ngeeee ^^) da pregnant size tak de la besar mana pun memandangkan berat ummi naik 7kg je setakat ni. Tp perut umm ni nampak je kecik molek tapi padat betul. Perut comel ni plak da start gatal2 tak hengat...huhu :( but seriously being pregnant memang seronok dan mencabar. Hati berdebar2 je nk jumpe baby ummi yg comel ni...hehe in sha Allah dah tak lama je lagi kan? Due bulan february 2013...in sha Allah..

Setakat ni persediaan takde la beria2 sb baru masuk 7bulan...beli sikit2 je..
so far ni je list yg baru dibeli:

1. Bedding set ( beli khas kat Bazar Tuk Guru masa balik kelantan minggu lepas...yg special nya adlh kekabu original..so that baby ummi selesa je bile baring2 ngn tido kan? Ummi pun gile ngn set kekabu jgk...sb best kot...hehe bantal ucuk ummi pun kekabu jgk :p )
2. Sarung utk bedding set ( yg ni warna purple...reason adlh warna fav ummi...hehe kurang asam kan? Senang la kan...kalo dpt bby girl plak lepas ni...tak yah susah2 nk beli yg baru..kn? )
3. Barut baby ( beli 1set dapat la 5helai barut baby...nt ummi beli lg 1set yg size besar sikit ei... )
4. Kelambu baby ( yg ni ummi beli warna putih..senang jgk utk recycle kan? 4 the next baby )
5. Baju baby. Ummi baru beli 2psg...hehe ad sepasang yg Mak Adda baby bagi...warna biru lg.. ^^ ummi beli warna putih je syg...hehe tp size besar sikit..M ngn L..besar sikit kot...xpe..nt baby ummi cepat je membesar..boleh plak kan?

Dah la...penat la nk bercakap. :(

Zasss pic perut ummi yg da 7bulan ni... :p



4 comments:

kirani+mia said...

cik shi xbeli lg..xd duet..:( nt da ad pitis cik shi beli ntk baby ep..;)

.::TAIKO ::. said...

akak...u seems berisi :D

Pn. Akmar said...

Xpela cik shi...simpan je duit tu utk bayar broadband :p

Pn. Akmar said...

Tak berisi apenye....da naik 7kg...hehe ^^ jd mak buyong mmg comel... :p perasan...