Pages

Followers

Saturday, January 5, 2013

New Born Checklist to share

Salam..

Selamat pagi sabtu :) hari ni aku bangun pukul 5 pagi..awal kan?? hehe sebab malam tadi pukul 10, diri terasa amat penat dengan tugasan harian di tempat kerja. Masuk bilik dan tidur dengan lenanya. Menghilangkan stress di tempat kerja. Di usia kandungan yang sudah menjejak ke 8 bulan, sungguh badan terasa amat stress dan penat. Ditambah pula dengan bla bla bla...

Aaaaahhhhh.. ayat sangat skema !!! :(

Some people said that to be a good blogger, we have to write an entry with right and full spelling.

SPELL it RIGHT. 

but then, terhasil lah ayat2 skema seperti di atas. (*sigh)
ok laa...just straight to the point:


"tak sabar menunggu cinta hati ummi keluar dalam masa 6 minggu"


..:: New Born Checklist for my little caliph ::..

Attire:
  1. Baju baby : Rompers, Sleepwear & Pyjamas (done)
  2. Mitten & booties (done)
  3. Bedung baby (done)
  4. Barut baby (done)
  5. Topi baby (done)
Nursery:
  1. Baby towels (done)
  2. Receiving blanket (done)
  3. Bedding set (done)
  4. Kelambu (done)
Healthcare & Bathing need:
  1. Top to toe shower cream (done) - gohmon & gohmon
  2. Minyak yu yee & minyak telon (done)
  3. Bedak baby (done) - gohmon & gohmon
  4. Travel pack bathing set (done) - gohmon & gohmon 
  5. Losyen baby (done) - gohmon & gohmon 
  6. Hair brush (done)
  7. Baby wipes (done) - gohmon & gohmon 
  8. Nappy liners (done)
  9. Changing mat (done)
  10. Thermometer (done)
  11. Newborn pampers (done) - Petpet Diapers
  12. Detergent baby (done)
  13. Basin (not yet)
Feeding:
  1. Botol susu (done) - Pigeon
  2. Air zam-zam  (not yet)
  3. Madu (not yet)
Complete @32 weeks (8 month pregnancy) ^^
shopping in just 4 days with Aishah (my younger sis), suami & MIL.
* what to do next: Sesi menDOBI.


3 comments:

Ayu azmir said...

semoga selamat kamu berdua nanti.... semoga terpalit baby itu kepada saya

.::TAIKO ::. said...

lagi sebulan ye kak, tumpang seronok dgn anak buah org,kita xde anak buah pn :p

Pn. Akmar said...

hehehe..in sha Allah Ayu...moga kamu pun cepat2 timang baby.. :)hehe beL, ur time will come.. ^^