Pages

Followers

Friday, February 8, 2013

Pengalaman 1st bleeding b4 bersalin: Part 1.

Bismillah...

Sekarang jam 0218 am @ bangi. Contraction 5min sekali. Tak mampu dah nak lena tido senyenyak semalam. Sakitnya rasa contraction Tuhan je yang tau. Baru aku tau kenapa Allah bagi pahala jihad untuk ibu2 yang bersalin. Suami syok tido kat sebelah..huhu..bukan takat suami, FIL semua lena di ulik mimpi melainkan aku yg mengerang sorang2.

Pengalaman 2x diseluk untuk di cek bukaan pagi semalam ngn petang semalam. Pagi nya bukaan baru 2cm, dan kira2 jam 0630 pm bukaan pun still 2cm. Tapi contraction masih lagi tak sekerap sekarang. Baby mula keraskan badan pagi rabu (06022013) yang mana setiap sejam. Aku ada baby checkup pagi tu di Klinik Desa Padang Jawa. then straight ke Klinik Soraya sek.3 shah alam utk scan baby sb dah lama sgt tak scan. Pagi tu agak badmood jugak la sb sakit perut duk keras2 kan badan. lepas scan, Alhamdulillah baby da turun plug to the system dah. Uri pun dah kat atas. Semua takde masalah dan in sha Allah akan bersalin normal.

Then, petang tu masuk ofis kul 0200 pm..mood sakit2..but still masih bergurau senda dengan kawan2 lab..dalam kul 0430 pm, lendiran darah mula keluar dan baby still keraskan badan sejam sekali. Malam rabu, still lepak2 dengan besties aku @bukit raja, jusco tapi dengan tujuan untuk beli knitting sweater.. Malangnya, takde yg berkenan di hati. Dah ada yang suka, tapi nun jauh kat Alamanda. Huhu...esoknya 07022013 iaitu semalam...jam 9 am sampai di Klinik Soraya sekali lagi. Inform dah turun tanda, baby dah start keraskan badan. Then, terus doc cekkan bukaan. OMG, da bukak 2cm katanya..so in sha Allah boleh bersalin ptg tu jugak atau malamnya.

Bersambung nt ye... :,( sakit ni..

4 comments:

afrah hana said...

nti update awk.. mesti da bersalin kan? salam perkenalan :) may everything goes perfectly well in sha Allah..

Hayati said...

hi,salam perkenalan..

dalam sakit2 dan lg ke ofis tu,sangat gigihkan...

jom ke blog saya juga..thanks

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)