Pages

Followers

Saturday, April 13, 2013

Diari Imran Rasyidin : Week 9

Salam 1Malaysia dan bismillah...


Pejam celik pejam celik, IR dah makin besar. Last Thursday, pergi checkup kat Klinik Desa Padang Jawa.
Actually, masa tu adalah first time aku gi checkup kat situ lepas balik dari berpantang @Jeli. 
Alhamdulillah, IR kena timbang masa tu, so untuk 2nd month checkup IR dah naik 5.5kg..tinggi pulak 58cm. Kalau beza dari yang first month aritu, IR naik 1.5kg dan tinggi naik 3cm..
waaa..membesar dengan jayanya anak ummi :) alhamdulillah..

IR dah dapat dos 1 bagi DTaP/DT, Hib dan juga IPV injection. Masa kena inject tu, IR cuma mengaduh kejap je...pastu sambung tidur..dapat la bekalan ubat demam takut IR demam pas injection. 
Alhamdulillah...anak ummi kuat. Balik2 dari klinik, suap la ubat demam. si kecik IR da pandai,
siap boleh tolak balik ubat tu keluar dari mulut kecik dia tu. hahaha..last2 yang berjaya masuk sikit je..
Mujur la tak demam. walaupun kena makan ubat demam.

Actually, cepat betul IR punya progress. Sekarang dah pandai tegur2 org bila mood baik.
Siap senyum2 lagi. Bukan tu je, IR dah kenal ayah dia. bila ayah balik kerja, IR tengok je ayah dia bile ayah dia tegur. Syok betul dia baring2 atas ayah dia bila ummi bz mengemas.
Tak sabar nak tunggu IR pandai meniarap, merangkak, makan solid food semua...waaa.. can't wait.


No comments: