Pages

Followers

Sunday, June 16, 2013

Botol susu Pegion: Peristaltic movement untuk imran

Salam..

Nak share pasal botol susu favorite imran. Actually, masa mengandung akma dah banyak survey blog2 yang berkongsi pasal botol susu ni. So, dari awal dah decide untuk bagi botol susu jenama Pigeon buat imran. So, bila ada ibu2 yang merungut bila anak diorang tak suka puting susu ni, puting susu tu. akma rasa macam weird sebab imran okay je. Masa tu tak terfikir pulak pasal pigeon ni. Sampai la satu hari, balik Bangi masa weekend. Tertinggal botol susu imran kat Shah Alam. Beli jela botol susu biasa sebab dah lewat malam, tak de la kedai yang bukak. Malam tu imran nanges tak benti. Meragam. Buat susu dalam botol susu baru tu. mengamuk dia tak nak. Siap tersedak2 sebab puting susu dah macam sungai dah ha. terpancut laju gila. tak sempat nak hisap, dah berderu2 masuk mulut. tersedak2 imran, Masa tu baru terfikir yang botol susu pigeon jugak la yang dia nak.




Reason utama kenapa aku decide untuk bagi botol susu ni? Sebabnya adalah peristaltic nipple yang diorang implement untuk botol susu ni. Seriously, puting ni sangat lembut. Peristaltic ni adalah puting yang dicipta menyerupai puting sebenar. Movement puting tu masa baby hisap sebijik macam puting sebenar. 




Plus, puting ni hanya akan keluar bila di hisap. Bila tak hisap tak keluar. Sangat selamat untuk baby. Tak de la kes tersedak susu masa tidur ke ape. 



Tengok. Tak menitik pun kan? So, esok tu cepat2 gi beli botol susu baru untuk imran. Yang warna putih. Actually yang kuning tu PPSU, untuk yang boleh tahan temperature sampai 130deg. Yang warna putih, PP sampai 100deg je. Dua2 pun elok. :) puting pulak mengikut size baby. SS untuk newborn. S, M ngn L mengikut bulan2 baby. Ada dua size untuk botol susu ni, 160mL ngan 240mL. So far, sangat berpuas hati. Imran pun dah mula pandai pegang botol susu. 

No comments: