Pages

Followers

Saturday, July 27, 2013

Bandung Hotel: Hyatt Regency

Assalamualaikum..



Actually, sudah lama sangat ke Bandung. In September last year, pregnant 3 bulan macam tu. Sekarang, Imran dah nak masuk 6 bulan baru la sempat nak update. Banyak sangat benda yang berlaku yang membuatkan tak berkesempatan untuk update. Kerja yang busy memanjang. Balik kampung once per month kat Kelantan. Abah meninggal earlier of the year. Deliver baby on February this year. Masuk kerja, dah sibuk je memanjang ngan audit bagai. Actually, too many things happened on this year. But luckily, all those things membuatkan aku sekeluarga became close to each other. Appreciate ma especially who has been so tough to always support arwah abah yang suffer from cancer.

This vacation, aku pergi ngan hubby, ma dan juga adik bongsu Iqah. Just nak review hotel yang stay kat sana, Hyatt Regency. Stay selama 4 hari 3 malam di Bandung dan habiskan masa dengan shopping dan swimming je memanjang. Tak berkesempatan untuk ke ke Kawah Putih sebab masa tu, tempat tu tutup sebab ada letusan gunung berapi.

Actually, jarak dari hotel ke airport tu dalam 15 minit je. Tambah lagi betul2 dalam area bandar. Kalau nak berjalan ke supermarket pun, jalan kaki je. Sangat dekat. 5 minit sampai la ke supermarket. So, view kat bilik tu memang betul2 mengadap bandar la. Bandung ni merupakan salah satu kota yang bagi aku sangat busy. Macam masuk kL time jamm. hehe. Tapi ramai yang naik motosikal, dan kereta pun berderet jugak. First time ke luar negara. Padahal ke Bandung je. heh. Orang lain siap gi London, France bagai. diam je kan. hehehe

* pic dalam bilik 

Bilik kat hotel ni okay la. Tapi servis agak kurang memuaskan. Sebab diorang tak tukar towel tiap kali servis bilik. Diorang just mop2 lantai dan sangkut balik towel yang basah tu kat tempat dia. Yang ni agak haru jugak la. Sebab as we know Hyatt bukanlah hotel 2, 3 bintang je kan? At least tukarlah kepada towel kering. Cadar pun tak tukar. Just diorang masuk, betul2 kan balik je. heh. Sangat pelik kat situ. If compared to Hatten hotel or beberapa hotel yang selalu aku stay kalau ke Penang, servis diorang jauh lagi tiptop daripada hotel ni.



* pic @Hyatt Regency: Ma & Iqah

Pic atas: Ma ngan Iqah kat taman depan swimming pool
Pic bawah: Pemandangan dari bilik hotel kami. 
Sebelah lif. 
Deco dalaman memang terbaik. 

* pic our happy family

Pic atas: Me n hubby ngah tunggu nak naik flight kat LCCT
Pic bawah: Area swimming pool.
tempat kami berendam petang2.
Actually swimming suit aku beli kat Bandung.
rm50 je kot duit Malaysia
kat sini paling murah rm100++ kot

* baby bump tak nampak pun :P padahal dah 3 bulan 

Pic atas: At taman hotel dan area Swarga Loka
Pic bawah: Corak pintu lif sangat cantik dan kota Bandung dari bilik
masa ni tak jamm lagi sebab pagi sangat

Makan pula, kat hotel ni biasa je. B je aku bagi. Dalam bagi B tu, banyak jugak aku melantak. hehe..Minuman panas, kopi ngan teh diorang serve. Just bagitau nak minum air apa je. Kat Hatten diorang tak serve. Kita kena ambil sendiri airnya. Staf2 memang ramah dan membantu. 

Okay la di harap dapat membantu la sikit2 kalau tak banyak pun. :)

Salam..





2 comments:

fasha said...

wahhh...cantek jugak hotel kat bandung kan...huuuu

anyway salam perkenalan =D

Akmar Ramli said...

hehehe...cantik.. :)