Pages

Followers

Friday, July 26, 2013

Ken Rimba : Pangsapuri, seksyen 16,Shah Alam.

Assalamualaikum..

Just to share about this property




* credit pic to Mr Lai

Okay...pintu gerbang yang amat cantik bila masuk area sini.
Actually, this is where me and my little family staying.
*sila abaikan grammer or whatever :p
Actually, ken rimba ni berada berdekatan dengan Padang Jawa, Shah Alam
Kalau straight dari depan UiTM nak ke Padang Jawa,
Traffic light yang betul2 depan Puspakom Shah Alam tu,
Turn right then dalam 1/2 km tu, belah kiri
Kita akan nampak pintu gerbang cantik macam gambar kat atas tu.




Peta untuk ke Ken Rimba.
If ada siapa2 yang nak ziarah boleh la datang :)
Actually, dalam kawasan ni ada banyak blok2 kedai kiri dan kanan jalan
Sampai la kita sampai ke simpang tiga
Ke kiri adalah kawasan elite
Dengan rumah double storey yang harganya 1/2 million
*rumah mustahil milik untuk orang kebanyakan macam kita ni.
Kenapa lah rumah boleh mahal macam tu.
 @_@ stress tahap gaban bila fikirkan harga rumah area Shah Alam ni
3 keturunan pun tak habis bayar. T_T

But seriously, the house there are very gorgeous to death
dengan konsep "green town" yang Ken Rimba tonjolkan
sangat cantik dan ada yang complete set dengan swimming pool

For the time being,
me and hubby tak mampu lagi nak beli rumah2 secantik dan sebesar ni
why???
because, we are planning to buy a piece of land
kat area kampung2..murah2 kan??
compared to kat area bandar ni. heh.



* credit to Mr. Riz
cantik kan?? seriously. cantik sangat. T_T




* credit to Cerita Hati blog.

Actually, this is not where my little family is staying.
Berbalik kepada simpang tiga tadi tu,
If you turn right then you will see this block
Pangsapuri Ken Rimba
This is where we are staying right now. :)





* credit pic to Mr Jonathan.

The first block as you can see on the picture above is where we are staying
Ada tiga blok kat area sini
Blok A, B dan C
Mine is blok C
menyewa sementara our own house in Pangsapuri Damai siap
within 3 years kot baru siap.
Lama sesangat la kan?? huhu


Img_0512_view

* credit to PropWall
Blok belakang tu adalah blok A
yang depan ni, belah kanan adalah blok C

Actually, orang lama yang stay kat pangsapuri ni cakap. Few years back, area sini adalah area setinggan. So, semua penduduk yang stay kat area situ akan dapat sebiji rumah kat pangsapuri di atas khas untuk blok A ngan B la. Blok C adalah blok baru yang dibina untuk jualan. *blok C adalah blok yang aku stay tu. Yang depan sekali. But tak tau la betul ke tak cerita yang pakcik tu cakap.

So if compared the structure of the block, it's a bit different. Rumah kat area blok C agak besar compared to blok A ngan B. 750sqf bagi blok C dan 650sqf bagi blok A ngan B. The shape of the building pun sangat lain. Blok A ngan B shape nya macam huruf C petak, i mean macam huruf E tapi takde yang tengah2 tu..heh. susah nak explain. Blok C pulak shape memanjang je. Orang tak ramai la if compared to blok A ngan B.

blok C sangat terjaga terutamanya dari segi kebersihan, tapi blok A ngan B kurang terjaga. *siap ada haritu macam ada muntah arak kat depan lif masa nak antar imran ke umah pengasuh, geli geleman tengok. Blok A ngan B ramai *****. So, just imagine how the environment is. -_-"

Ketiga2 blok ada 3 bilik, 1 bathroom dan 1 bilik termenung

Area ni sangat dekat dengan UiTM, in 15 min via driving sampai la ke ofis or kelas. Even though traffic banyak, but still you can arrive on time. :) nak makan2 ke ape, ada banyak kedai2 kat bawah blok. Tak yah susah2 nak cari kat tempat lain. Dekat ngan Jusco Bukit Raja kalau nak pergi tengok wayang or shopping. Malah ada kedai2 runcit kat bawah blok dan kalau nak jimat ada Speedmart just beside the apartment blok. Kat simpang tiga masuk tu, terpampang Speedmart kat situ. jimat.

Tapi apa yang tak best kat sini, parking sangat susah kalau dah balik lewat malam. Sebab nya, tak de parking. Ramai kereta yang suka blok kereta orang lain, sebab the parking space sangat limited, seriously. Nak keluar ke jalan utama pun masalah juga. Sebab, traffic light hanyalah perhiasan. Kalau agak2 yang tak pickup bawak kereta memang berderet la kereta menunggu turn nak keluar ke jalan utama. Dan yang paling tak best adalah, budak2 main 24 jam. Kalau musim perayaan, Deepavali ke. Puasa ke. Mercun tak berhenti bunyi sampai 3, 4 pagi pun. Dan yang paling teruk masa nak mengundi. Ceramah tu punya la kuat sampai dah tak perlu nak turun bawah dengar hokay. Dok je diam2 kat umah pun boleh dengar ceramah tu ha. Gile kuat. Untuk yang takde kenderaan terutamanya untuk student, stop dreaming to stay here. Tak de bas or whatever kenderaan yang lalu melainkan private car, lori2 yang nak ke Puspakom, bas2 kilang dan sewaktu dengannya. hehe. 

Okay. dah penat sharing. Hope this info will help you a lot. It's good for investment actually. Apalagi kalau kat blok C. The rent is up to rm700. And the price is still rm100K plus. Still affordable to pay monthly.

Salam.


2 comments:

ros hazlinda said...

Salam puan..saya nak survey rumah sewa di shah alam..saya cuma nak tanya ok tak rumah area di ken rimba?

ros hazlinda said...

* area apartment kem rimba..