Pages

Followers

Saturday, August 3, 2013

Cerita Suami Isteri : Kahwin Muda Bahagian 1

Assalamualaikum..


Umur berapa yang korang consider muda? 18 tahun? 19 tahun?? Bagi aku, kahwin pada usia belasan tahun memang muda. Sebabnya aku kahwin masa umur 25 tahun. Muda juga bagi aku sebenarnya. Tapi dah jodoh awal. Awal sangat la kan. -_-". Calon yang ada pun jumpa tepi jalan *eksiden :p Terus decide nak kahwin within 1 week. Gile kot. @_@ semua gara2 hati yang remuk redam. Alang2 dah jumpa calon yang sayang kat kita dan kita yakin dapat bahagiakan kita. Jalan je la.

Actually nak berkongsi pasal topik ni sebab adik aku (ecah) yang baru umur 19 tahun. Dah nak kahwin raya haji ni. heh. Sedangkan kakak nya (nama manja, cken) yang dah 22 tahun masih lagi gigih mencari calon dan menghabiskan study yang hanya tinggal 2 semester je lagi. Adik aku ni yang baru 19 tahun masih lagi belajar di UiTM Shah Alam dalam bidang arkitek dan baru je tahun pertama. September 2013 baru masuk second year. Dan bakal suaminya juga adalah  seorang pelajar dalam kursus yang sama.

First, apa yang terjadi masa dia nak bagitau kami sekeluarga hasratnya untuk berkahwin. Mak, okay je. Adik2 perempuan, sume okay je. Tapi hati cken remuk redam jugak. Down katanya. Sebab, cken memang takde calon lagi dan masih lagi nak menumpukan perhatian sepenuhnya kepada study dan karier sebagai akauntan suatu hari nanti in sha Allah. Abang sulung, pun okay je sebab kahwin benda baik katanya. Aku pula, risau sebab "is he the right person, ecah???" okay..serius aku risau takut adik aku ni kena aniaya ke apa ke kan? Adik beradik lelaki?? Mengamuk. Included abg aku yang no. 2. Memang mengamuk sakan la kan. But seriously, awal. -_-" macam mak aku dulu. kahwin awal.


2 comments:

tarmizi said...

bestnyer dapat kahwin awal

Akmar Ramli said...

ha'ah kan. best dapat kahwin awal.