Pages

Followers

Friday, March 7, 2014

Review: Hotel Equatorial, Melaka.

Assalamualaikum...

Entry ni pasal equatorial melaka. Pergi sana just before ke Vietnam. Dah kepam dalam list draft. 
Actually banyak sangat entry yg berderet menunggu turn untuk di publish.
but then, busy ngan anak dan kerja.
Kalau tak tertidur sekali ngan anak. Tidur sebab kepenatan yang amat. Adoi..

Jom kita tengok apa yg best dekat melaka kali ni. Last time pergi kite dok hatten kan? So this time equatorial pula. Berdepan dengan hatten je. Tak jauh pun
 Ihik.

Ni peta untuk ke hotel ni.
sonang je jalannya. Korang straight je ikut jalan nak gi desa pahlawan. Then straight je, turn kiri. Straight je terus masuk area depan lobby untuk drop barang. 

Aku drive ngn imran je masa ni. Dari shah alam, benti kajang jumpa maa then straight naik lekas highway keluar kat senawang. Keluar ke highway nak ke melaka. Tapi kat senawang tu stress jugak sebab jamm yang amat. Banyak traffic light pula. Dan make sure, korang maintain kat lane kiri je. Sebab kanan nak masuk kanan. Nanti orang semua straight. Korang stuck situ pula. Ihik.

Lobby


Equator Club Lounge


Premier Room

Bilik ni seseriously cantik. Cuma katil kecil je. Tak muat nak tidur anak beranak atas tu. So Hubby tidur laa kat atas sofa bed hujung nu ha. Ummi ngan imran conquer katil. Haha..as always. Kalau tambah anak, gamaknya mana la hubby nak tidur ha? 

Nak juga ummi merasa ada baby girl dalam umah selain ummi. Kan sayang?? 

.........

Kat bawah ni picture tempat makan kat hotel ni. Banyak kot tempatnya. Korang pilih la nak yang mana. Tapi kalau breakfast, kita makan dekat seri peranakan nyonya ni. Ha, main belasah je aku bagi nama. Ihik.


Seri Nyonya Peranakan Restoran


Resthouse Cafe


K5 The Street Bistro



Swimming pool dari view atas.


Swimming pool dari view tepi.

The biggest pool yang aku pernah pergi setakat ni. Tapi dah lupa pula pool kat hyatt regency. Adakah sebesar ni jugak ke?? Hehe lama tak melawat penang. Huhu. Ghinduu. 

other than pool, kat sini ada jugak fitness centre dam juga court tennis. Agak-agak bosan dan nak sihat. Meh gi main tenis sampai bengkak tangan. Ihik.

Tak gheti pun main tenis. Ihik.


Tennis Court

Itu je pasal equatorial kali ni. Kalau katil dan breakfast or makan. Memang kalah dengan impiana. Impiana yang serve makan paling banyak dan sedap. 

Tapi kat sini service memang tiptop. Sebab, nak naik lift pun ada staf yang tolong tahankan lift. Masa aku nak naik la kan? Tak tau la korang. Ihik. 

Yang tak best, tempat parking nak naik lobby kena pakai tangga. Hehe..

Okayla..nanti jumpa next entry okay
 Bai. Assalam..

:)) 

1 comment:

naz wan said...

good info.. neway. salam perkenalan, jemput singgah my blog :)