Pages

Followers

Wednesday, April 16, 2014

Review: Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur

Assalamualaikum... 

Lama sangat dah tak review pasal hotel. 
Hotel ni aku stay on February last few month.
Before aku pergi company trip ke Pangkor.

Jom kita tengok apa la yang best sangat pasal hotel ni kan?
 Actually hotel ni satu bangunan dengan Berjaya Times Square.
Nama pun sama kan?? hehe..
 Entry pun sama sebenarnya.
Kalau nak ke ke hotel ni, masuk entry nak ke Times Square dan straight je ke hujung bangunan. Lobby diorang betul2 kat hujung bangunan tu. 
Kalau tak nak susah2, just drop semua barang-barang kat lobby then baru turun parking kat bawah. 

Parking bawah pula, korang direct je naik kat lif untuk penghuni hotel. 
Entry ke hotel ni tak sama sebenarnya dengan entry ke Times Square.
Dia ada pintu khas yang kononnya kena pakai tag.
Tapi sebenarnya, tak yah pakai tag pun. 
Boleh masuk je straight dan tekan lobby. Terus masuk lobby.


Ini adalah lobby hotel ni.
Tersangatlah luas okay. 
Actually ada dua entry besar yang kita boleh masuk. 
Pintu yang ni dengan pintu lagi satu kat hujung sana belah kanan.


(please abaikan yang sepah-sepah tu ye...)

  Kitorang stay kat Superior Room yang mana memang ada satu queen size bed dan bilik yang super duper besar dan seriously siap ada ruang tamu dan dapur kecil untuk bancuh2 air bagai.
Pintu ke toilet siap ada dua lagi kot...
Entry dari bilik dan juga straight dari ruang tamu.

 

Yang hujung tu adalah dapur kecil untuk bancuh air ngan peti ais dan sinki.
Just before masuk ke dapur tu, ada pintu ke bilik air, entry yang dari ruang tamu.


(sila abaikan kaki comel tu ye...hehe )

Keluasan bilik ni adalah 57sqf
Siap ada meja makan, meja kerja, sofa dan tv besar kat depan tu.


Besar kan???


view dari bilik kitorang...
mengadap bekas tapak penjara pudu.
sedih tengok tapak ni..


 Ni pula view swimming pool hotel ni.
Seriously ini adalah swimming pool paling besar yang pernah aku tengok. 


Tersangatlah cantik pool ni kan???
Seriously.
 

 Yang paling penting, diorang tak combine pool budak ngan pool dewasa.
Sebabnya, just imagine if budak2 tu terkencing or terberak dalam pool tu, tak de la habis satu pool kena bersihkan kan??? Kalau separate macam ni, senang la nak tutup dan cuci balik semua pool tu kan?
Budak2 kan...mana la kita boleh control.

Pernah ada kes kat satu hotel ni...pool diorang memang combine dan air dari pool budak2 ni masuk terus ke pool dewasa. Nak dijadikan cerita, ada satu budak ni terberak kat pool tu, and that guy yang jaga pool tu just ambil jaring dan sauk keluar taik tu dan semua orang pause je. telan air liur. dan blah naik atas. Seriously disgusting. Parents diorang buat deeeekkk je. Gile punya parents.

 

 Just beside the pool tu, siap ada kiddies playground. Bagus kan? Takdelah anak2 blur taki tau nak buat apa kat sini kan?
Lepas swimming bawa pula main2 kat sini.
Malam memang tidur lena budak2 tu.. 
 

Mak bapak boleh main squash kat sini.
 

Tak pun pergi gym...
bagi peluh2 sikit.


 Ni pula tempat makan.
Breakfast dengan lunch kat sini la.

Big Apple Restaurant.


Ini pula skyview kat dining Restaurant Big Apple.

Okay la stay sini...betul2 kat tengah2 city centre.
Boleh shopping2 kat Times Square kan??? hehe..

Okay la..nanti kalau korang stay sana, korang rate la sendiri ei... 
Kay...bai...Salam.. :)

No comments: