Pages

Followers

Tuesday, April 1, 2014

Testimoni ESP Shaklee dan Meal Shakes

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, masih diberi peluang bernafas di bumi untuk menyebarkan manfaat kepada alam dan juga orang2 disekelilingku..

Hari ni merupakan hari ke 4 aku bersama ESP Shaklee.
So, percubaan pertama adalah combination ESP dan juga Meal Shakes. 


ESP Shaklee + Meal Shakes
(Both are Vanilla)

 

Tujuan utama consume Shaklee adalah :
  1. Tambah berat badan (last timbang, berat aku 43 kg. Seriously kering..tinggi pulak 160cm, so BMI aku 16++ macam tu..sangat tak sihat. Last mengandung just before deliver baby, berat 57kg. Then lepas dah deliver turun mendadak sampai la sekarang. Stress agaknya kat ofis. huhu).
  2. Hilangkan allergik. (menderita allergik ni since form 5. Just imagine, it's almost 11 years. Sampai sekarang. Allergik seafood dah satu, makan telur pun gatal2, makan ayam bertambah2 la gatal. Benefit on this allergik, low cholesterol sebabnya tak leh makan  seafood. hehe )
  3. Hilangkan parut (Seriously, parut kat badan dan muka sangat2 mengganggu. Apalagi bila kita nak ambil air sembahyang dan tengok orang sebelah kulit licin je. Adui. Terus merudum confident level. Parut2 akibat allergik tu sangat2 la mengganggu jiwa ragaku. Perempuan mana yang tak pentingkan kecantikan kan??)
So, what is happened bila aku consume ni dalam masa 4 hari?

Buang angin toksin dari badan ( hari pertama ke hari ketiga).
Kulit di tapak tangan terasa sangat lembut bila bangun dari tidur. (hari keempat).
Ms. P makin naik (hari ketiga) sebab high protein. 
Badan rasa lebih ringan dan segar bila bangun dari tido.

Advantages of ESP Shaklee: 

Previously, aku ada consume few products.
But so far, if compared to other products in terms of health benefit. Shaklee memang setaraf dengan produk2 lain. Well known. Dan memang dengan izin Allah swt menjadi la makan benda alah ni.  In terms of wang ringgit. memang jauh beza dengan produk lain. Berbaloi dengan wang ringgit sebab kuantiti memang banyak dan kalau beli sebalang tu, tahan la 2 bulan makan 2x sehari pagi dan malam. Other than that, tak payah susah2 nak campur ngan Strawberry Dutch Lady ke ape. Sebab dah memang sedap kalau tak campur pun. Perisa vanilla yang memang boleh ditelan dan diminum sampai menjilat jari. hehe..
Before decide nak makan Shaklee few month ago. Banyak yang aku kena consider. But alhamdulillah. Kuat dan teguh hati nak pilih untuk jadi member dan try consume Shaklee. Alhamdulillah, harap2 lebih banyak benefit dapat dari Shaklee ni lepas ni. In terms of kesihatan dan jana wang pendapatan dari rumah. Plan nak jadi suri rumah satu hari nanti. InshaAllah. :)

Berminat nak consume or berbusiness??

Text / Whatapp saya:

Akmar Ramli
0196339024

or email:
akmarramli86@gmail.com
 
..........................


Jom kita sedekahkan Al Fatihah buat para penumpang dan anak kapal MH370 yang masih lagi hilang di udara. Mungkin terhempas, mungkin juga dirampas. Juga tak lupa kepada Amirul Mukminin di bumi Mesir yang menjadi penyokong setia Morsi yang syahid mempertahankan Islam. Al Fatihah buat Rasullullah saw, sahabat2 baginda, kaum keluarga baginda, kedua ibu bapa kita, ibu bapa mertua, suami, anak, adik beradik, kaum kerabat yang masih hidup atau yang telah pergi serta seluruhnya umat manusia, mujahidin dan mujahidat. Amin..

Moga Allah swt permudahkan urusanku, suamiku, adik2 ku yang berhempas pulas menuntut ilmu keranaMu Ya Allah, adik iparku Hanim yang berhempas pulas dengan exam. Moga Allah swt permudahkan urusan hanim. 

Amin.. 


No comments: