Pages

Followers

Monday, May 5, 2014

Ho chi minh: hotel-hotel area ben thanh market

Assalamualaikum...

Di sini saya attach kan gambar-gambar hotel di area Ben Thanh Market.
So, kepada sesiapa yang nak jimat. 
Boleh la direct book hotel pakai booking.com bagi yang tiada kredit kad.
Dan bagi yang ada kredit kad boleh la pakai agoda.com

Booking.com tidak akan caj sepuluh sen pun. 
Tapi kalau tak show up on that day, memang diorang akan tolak duit dalam akaun.
Sebab masa booking process tu, diorang akan request details debit card kita kat belakang kad maybank. 

If using agoda.com, diorang takkan accept details kad dari debit kad.
Diorang memang strict sikit dan memang nak details dari kredit kad sahaja.

Hotel-hotel ni memang terletak hanya di area Ben Thanh sahaja.
Senang kalau korang nak cari dalam apa-apa apps.
Sebab kadang-kadang, kita pun tak tau jarak yang diorang tulis dalam apps tu jauh mana.
Tak terimagine. Tengok-tengok dah book, sampai je sana. 
Jauh pula. Kannn??


1. Thanh Thu hotel
2. Saigon Pink 2 hotel


3. Gia Huy hotel


4. Hoang Hai Long 2 hotel


5. A&EM hotel


7. Song Anh hotel


8. Tan Hai Long hotel


9. Da Lat hotel ( budget betul, hotel nya. )


10. Kgan Ha hotel


11. Benh Vien Than hotel


12. Hoang Phuong hotel
13. Kim Huong hotel


14. Ho Ang Phuong hotel

Entah betul ke tak namanya ha. Jauh sangat nak tengok nya.
Agak-agak kalau salah saya masukkan tu, betul kan lah ye.
Hehe...okay, moga entry ni memberi manfaat kepada sesiapa yang nak ke sana nanti.
Area Ben Thanh ni jaga-jaga sikit kalau bawak handbag tu.
Bahaya, kes ragut banyak. Senang masukkan duit dalam purse kecil je instead of bawak handbag.

Bai. Assalamualaikum. :)

No comments: