Pages

Followers

Sunday, July 6, 2014

Review: chemistry cafe, shah alam

Assalamualaikum...

Bechemistrypasal makActualSedai ni achemistry a yang baru dibuka di area shah alam. Sangat unik dan kreatif marketing yang ditonjolkan di cafe ni. Berbeza dengan cafe lakecng lebih kurang sama konsepnya.  engineerually kedai ni banyak dessert yang cuba di ketengahkan. Memang sangat kreatif. Owner nya merupakan chemistry based punya orang. So, dia come up dengan konsep chemistry. Well, only chemist yang faham perasaan nk minum dalam conical flask. Hahaha..

But, seriously some of us pun tak leh nak terima minum dalam flask ni. Sebabnya, we came in dalam banyak bidang. Yang datang dari waste water punya orang or environment. Kitaorang dah biasa buat test using this flask. Letak sewage sample, wastewater sample. Memang tak terbayang dek akal kot, nak minum pakai flask ni. Eheh.

Most of us memang science stream punya orang. 

Dari kiri, microbiologist from pharmaniaga. Marine biologist, a&a lab. My previous cOmpany. Aku, chemist. MyCo2 lab. dan yang hujung safety officer. Tak sure pula company mana. Eheh. Yang kecil tu pula maybe future pilot, or engineer, or programmer macam ayah dia. 


Chocolate shake dengan chocolate lava cake


Yang ni tak tau pula nama apa.

Nak jalan-jalan or lepaking dengan kawan.
Boleh la singgah kat chemistry cafe ni.
Ianya terletak di seksyen 7 area hakim lama. 
Sederet dengan.hakim.
Mengadap jalan.

2 comments:

weschairs said...

terliur den tengok bulan-bulan puasa ni...

Akmar Ramli said...

Hahaha