Pages

Followers

Friday, February 6, 2015

Tips memilih kursus terbaik di Universiti.

Assalamualaikum... 

 

Well, let's get started with this topic. 
Setelah sekian lama tak update blog, sangat-sangat nak share pasal isu ni. 
Reason utama adalah, akak tak nak nanti korang adik2 salah pilih course then end up menyesal setelah bertahun2 habiskan study korang. Or, mungkin end up habis belajar...susah sangat nak dapat kerja.
So..di sini akak akan share few tips on how to know that the course is the best course for you.

Fistly, of course everything that you decide must be based on your interest.
If since childhood minat melukis..proceed to architecture. 
If minat math, proceed to engineering
If minat duit, then proceed accounting..
If minat menjahit, proceed to art and design...
minat masak??? perhotelan. ada bahagian masakan..
Minat komputer? then straightly ke computer. 
fyi, electrical pun ada computer tau !! it's more to programming :)
If minat medic...proceed medic. titik.
Please.. everything you decide, korek dulu apa yang you all minat. 
Then proceed. jangan pandang belakang dah.

Tak tau nak pilih yang mana???
Okay, nanti akak share untuk the next entry which courses will give you brighter future.
Ini tips je tau...if tak nak follow...it's okay.
Untuk membantu korang sikit sebanyak untuk decide the best for you and your future.
That's all.. :))

Yang penting sekarang ni, just follow your interest first. 
You will never regret !!! 
trust me *_*


2 comments:

Nurul Husna said...

salam sis..
done follow sis..
sy minat maths n skrg sy study engineering..tp sy rase mcm tough btl study tu walaupun minat huhu..sis follow me back..

Nurul Husna said...

salam sis..
done follow sis..
sy minat maths n skrg sy study engineering..tp sy rase mcm tough btl study tu walaupun minat huhu..sis follow me back..